28. tammikuuta 2014

APUJA KAIVATAAN!

 
Elikkäs nyt kaipailisin teiltä vähän apua mun keskeneräisen kuviksen päättötyön kanssa! Tän kimpussa on puuhailtu koko syksy, ja valmista pitäisi olla jossain vaiheessa kevättä, en ihan tarkalleen vielä tiedä, milloin. Kiirettä pitää siis. Työstä olis tarkoitus tulla kaksiosainen, toinen osa olisi tää tussipiirustus ja toinen varmaankin maalaus. Tosin sitä en oo vielä aloittanutkaan... (Älkää välittäkö kuvien laadusta xd. Nappasin ne nopeesti jotta olisi jotain kuvitustakin. #seliseli)
 
Ja sitten siihen avunpyyntöön. Tohon päättötyön tekemiseen kuuluu myös kirjallinen osuus, portfolio. Tarkotuksena siinä olisi kertoa työskentelyvaiheista, inspiraatiosta ja kaikesta tohon omaan työhön liittyvästä. Mun työn aiheena on stressi, ja se onkin aika osuva aihe tälle vuodelle. Hahah. Portfolioon teen kyselyä, mitkä asiat aiheuttavaa stressiä. Olisi huippua saada täältä blogin puoleltakin vastauksia tohon kysymykseen! Kerään vastauksia nimettömänä ja käytän tuloksia tossa kirjallisessa osuudessa.
 
Mitkä asiat stressaavat sua?
Miten saat stressiä purettua?
(hieno runo btw)
 
Vastauksia voitte heitellä  vaikkapa anonyymeilla kommenteilla tän postauksen kommenttiboksiin!
Superiso kiitos kaikille vastaajille jo etukäteen!<3
 
 

Ja kohta matkani jatkuukin salin kautta kohti päättötyöseminaaria.
 
ps. Eilen oli viimeinen koulupäivä, aika kivaa!

61 kommenttia:

 1. Anonyymi28.1.14

  Stressaa kaikki tekemättömät asiat - kouluhommat pääasiassa. Joskus stressaa myös jos en oo harrastanut liikuntaa pitkään aikaan :P ja yleensä käperryn sohvan pohjalle syömään, aikataulutan ja hoen itelleni et kyllä saan kaikki tehtyä, tai sit käyn saunassa ja pidän pienen spa-illan :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja stressin aiheita täälläkin... Kiitos vastauksesta!:)

   Poista
 2. Anonyymi28.1.14

  Todella hieno piirustus! :) Stressiä tulee lähinnä koulusta, kun välillä tuntuu ettei millään saa kaikkea vaadittua tehdyksi tai ei parhaalla tahdollakaan saa arvosanoja hilattua ylemmäs. Nämä huolet helpottaa, kun aattelee ettei koulu oo kaikki kaikessa ja arvosanat ei oo absoluuttisia totuuksia osaamisesta. Jokanen on hyvä jossain! :-) lisäksi kavereitten näkeminen, leffaillat ja reenit auttaa purkamaan stressiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noi jutut pitäis itteki pitää mielessä:)

   Poista
 3. Anonyymi28.1.14

  Unen puute on mulla suurin stressin aiheuttaja! Kun oon väsyny stressaan kaikesta "turhasta". Hyvänä stressin purkamiskeinona mulla toimii urheilu & kitaran soittaminen. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikunta ja musiikki on kyllä molemmat hyviä keinoja!:)

   Poista
 4. Anonyymi28.1.14

  Stressiä tuottaa tieto siitä, että jonkun ajan kuluttua on tiedostettavasti tulossa paljon tekemistä, esim. joitakin viikkoja ennen koeviikkoa, kun mielessä alkaa pyörimään ajatukset siitä, että viikon kuluttua on aloitettava lukeminen.
  Yleensä siihen sitte helpottaa harrastus, tai joku muu tekeminen :)
  Ihan älyttömän upea työ sulla. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ja kiitos vastauksestasi!:))

   Poista
 5. Pakko kehua tuota piirustusta miten upeen makee se on!! Mutta siis kysymykseen vastaan että ehdottomasti koeviikko on se joka kohottaa stressimittarin puneselle alueelle. Pieni stressihä on aina hyvästä ainaki mulla se toimii motivoijana saaha työt huolella valmiiks mutta ku puntari osottaa punasta ni yleensä helpotan olooni sillä että unohdan kaikki koulujutut tunniks tai kaheks ja painun suoraan koirien kanssa pihalle purkaa paineet, pää virkeenä jaksaa taas miettiä mitä sitä 1800-luvulla tapahtu. Sit toinen varma keino on heittää stressi nurkkaan lähtemällä kaupungille tuhlaamaan rahaa ja täyttämään mieli materialismionnella ;D se piristää aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pauliina kehuista ja pitkästä vastauksesta!:))

   Poista
 6. Anonyymi28.1.14

  Stressin aiheuttaa epäonnistuminen.. Balettitanssija kun olen niin tulee stressattua pienistäkin epäonnistumisista, koska ne vaikuttaa niin paljon tulevaisuuteen. Ja päin vastoin onnistuminen taas auttaa palauttamaan maan tasalle! :D

  VastaaPoista
 7. Anonyymi28.1.14

  stressaa lähinnä koulujutut, kirjotukset ja varsinkin ennakkotehtävät kun kouluunkin pitäis päästä. Yleensä en kuitenkaan turhemmin stressaa, ainoastaan silloin kun kaikki menot kasaantuu ja tuntuu ettei aika riitä mihinkään. Stressi purkaantuu lähinnä hoitamalla hommat alta pois tai sitten vastaavasti rentoutumalla ja asennoitumalla "hällä väliä" -fiiliksellä, joskin sitten se stressi aina palaa takaisin kahta kauheampana :D toimivin keino on kuitenkin kaverit ja maalailu/piirtely/valokuvaus/muu luova sotkeminen..
  btw, on muuten törkeen hieno työ sulla! :o :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!:)) Äh noi ennakkotehtävät on mullakin maaliskuussa edessä... Tulee kyllä superkiireinen kuukausi!

   Poista
 8. Wau, ihan älyttömän hieno piirrustus!

  Mulle stressiä tuottaa (yllätysyllätys) koulu ja jonkin verran myös ihmissuhteet. Koulussa stressaa se, kun on liikaa tekemistä ja liian vähän aikaa. Aina ei oo aikaa panostaa täysillä, ja silloin kärsii tietysti se lopputulos. Ihmissuhteissa lähinnä stressaa se, että niitä pitäisi pitää yllä, vaikka aina ei olisi voimia sellaiseen.
  Mä puran stressiä kirjoittamalla ja katselemalla leffoja / tv-sarjoja. Kun keskittyy johonkin muuhun, niin pääsee siitä stressistä irti, ainakin vähäksi aikaa :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti!!:) Kiitos vastauksesta!

   Poista
 9. Herttinen miten upea toi sun päättö työ... että joku osaa! :D Aivan suu loksahti auki... !

  VastaaPoista
 10. Anonyymi28.1.14

  mitkä asiat stressaa mua:
  - koulu
  - ihmiset
  Miten puran stressiä:
  -liikunta
  -musiikin kuuntelu

  :)

  VastaaPoista
 11. Monet asiat missä pitäis menestyä tai joita pitäis tehdä tai olla, stressaa. Pääasiassa siis koulujutut ja se että tietäis mitä haluaa tulevaisuudessa. Myös ihmisuhteet aiheuttaa välillä paineita.
  Parhaiten stressiä saa purettua kirjoittamalla ja kuuntelemalla musiikkia. Välillä on myös kiva nollata viikon jutun olemalla vaan viikonloppuna koko päivän kotona: Hyvää musiikkia, omaa aikaa, leffoja, kauneusjuttuja, lukemista jne. Myös kavereiden kanssa hengailu usein auttaa paineiden purkamisessa.

  Ps. Aivan mahtava toi sun päättötyö!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulujutut on kyllä yksi iso stressin aihe tällä hetkellä mullakin:/ Kiitoksia!!:)

   Poista
 12. I H A N S A I R A A N H I E N O !!!! :D wauwauwau!!

  Stressiä mulle ainakin aiheuttaa nää lähestyvät kirjotukset, raha-asiat, tulevaisuus ja suuret muutkoset, joita ei voi hallita!
  Stressin purkamiseen sopii täydellisesti RUOKA, musiikki ja chillailu!

  Kauheesti zemppiä kaikkiin hommiin!! :)

  -Petra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Petra!!:)) Joo ruoka auttaa kummasti kaikkeen:p

   Poista
 13. Hei mäkin teen nyt kuviksen päättötyötä! :P Unista tosin..
  Mua stressaa koulu kaikista eniten ja parasta lääkettä siihen on joko kunnon happihyppely ulkona tai sitten poikaystävän kainalo missä ei saa murehtia mistään hänen omien sanojensa mukaan <3
  Upee toi piirrustus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii kiitos!:) Oi unet kuulostaa kyllä aivan ihanalta aiheelta, muutaman meidänkin kuvislaisen työt käsittelee niitä!:)

   Poista
 14. Anonyymi28.1.14

  Usein koulu ja menestyminen sekä oma aika stressaa, välillä alkaa pakostakin pohdituttamaan, että entä jos aika ei riitä, entä jos nukkuu liian vähän, entä jos unohtaa jotakin. Kaikki tuonne päin viittaava on stressaavaa ja aiheuttaa huolta, sitä kuitenkin puran suorittamalla kaiken hyvissä ajoin, huolehtimalla tarkasti kaikesta ja nukkumalla kunnolla. Musiikin kuuntelu ja lepääminen, ulkoilu sekä syöminen auttaa, minä helpotun myös kun lähtee vaikka yksin metsään valokuvailemaan :-)

  VastaaPoista
 15. Eniten ehkä stressaa oma aikaansaamattomuus ja sen seurauksena edelleen työttömänä oleminen sekä sen aiheuttamat paineet. Tuntuu, että vanhemmat varsinki odottaa todella paljon ja alkaa itseä jo ihan hävettämään tää kelan tuilla eläminen, vaikka oon kyllä töitä välillä yrittänytkin hakea. Sekin stressaa jonkin verran, kun en loppujen lopuksi kunnolla ees tiiä mitä elämältäni haluan. Stressiin auttaa kavereiden kanssa hengailu, huono läppä ja kylmä kalja!

  Btw sairaan upee toi piirrustus!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksestasi!:) Ja kiitos kehuista!:)

   Poista
 16. Aiva älyttömän ihana piirrustus!! :)

  Ittelleni stressiä tulee:
  -Elämän kolhuista esim. ihmissuhteet.
  -Koulunkäynti on se kaikista tavallisin stressin aihe.
  -Toisinaan blogin pitämisestä.
  -Aikaansaamattomuudesta.

  Ylensä helpotan stressiäni kuuntelemalla musiikkia, lukemalla blogeja, katsomalla leffaa ja tietysti herkuttelemalla. :D
  Myös silloin kun on aikaansaamaton olo listaan tehtävät asiat ja alan sitä kautte purkaa tehtäviä asioita, joka sitten helpottaa keskittymään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Namnam herkut on parasta:p Kiitos!!:)

   Poista
 17. Anonyymi29.1.14

  Itse stressiä tulee ulkonäöstä, varsinkin vartalosta.

  VastaaPoista
 18. Hi! You have got very cool ideas and you are amazing. I am a new blogger. Subscribe to me, I will subscribe to you too http://reginess.blogspot.ru/

  VastaaPoista
 19. Anonyymi29.1.14

  Stressaa kokeisiin lukeminen kun tuntuu et aika loppuu ja en ehi lukemaan. Myös kaikki kouluprojektit jotka on tekemättä ja deadline lähestyy kovaa alkaa stressata ihan hirveesti. Stressiä puran hokemalla itelleni et ei hätää kyllä aika riittää ja pidä pää kylmänä hyvin se koe menee! Ja sitten kuuntelen musiikkia ja se auttaa tosi paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeet on kyllä täälläkin yksi stressin aihe:s

   Poista
 20. Anonyymi29.1.14

  Eniten varmaan stressaa koulujutut, kirjotukset, tulevaisuus, epätietoisuus, ajanpuute ja se kun ei saa mitään aikaseks tai kun tuntuu ettei saa mitään aikaseks. Sitten stressaa se kun hommat kasautuu ja saa vielä vähemmän tehtyä. Myös se, että iho menee huonoon kuntoon kun stressaa ja sitten alkaa stressaamaan sitä. Stressi on kunnon oravanpyörä. Stressaaminen stressaa!
  Lievitän stressiä tekemällä niitä tekemättömiä juttuja ja sitten soittamalla kitaraa, teetä juomalla ja nukkumalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan kun mun suusta!:p kiitos vastauksesta!

   Poista
 21. Ensinnäkin hienoa taidetta!

  Ja mulla ehkä eniten aiheuttaa stressiä ihmisten kanssa olevat ongelmat. Jos on vaikka riitaa. Toinen mikä mulla yleisimmin aiheuttaa stressiä, on työ (ylläripylläri). Oon varsinki nyt ylenny työssäni ja siihen liittyy tietynlaisia tehtäviä. Ne saa stressaamaan kun deadlinet lähestyy.
  Pyrin purkamaan stressiä salilla käymiseen (kovatreeni on tosi hyvä keino!), piirtämällä, toteuttamalla itseäni, laiskottelemalla. Haluun hetkeks pysähtyä ja olla paikallani. Ees vaikka minuutin. Itkeminen on kans tosi hyvä keino, sillä saa purettua tosi paljon pahaa oloa! Tosi rentouttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!:) Sali on kyllä mahtava stressinpurkupaikka:)

   Poista
 22. Wau, kuvistyösi on hieno, ja siihen on selkeästi käytetty paljon aikaa. Upeaa!

  Mutta, siis stressiä aiheuttaa koulu, työ (kerhonohjaus, sillä siihenkin menee paljon aikaa) ja ihmissuhteet. Minulla stressi purkautuu yleensä vastausten myötä - eli tällä hetkellä pääsenkö lukioon johon haluan. Kun saan vastauksia, niin tieto ei lisää tuskaa, vaan lievittää. Kynsien pureskelu tuntui aluksi toimivan, mutta nyt stressaan siitäkin. Stressin stressi helpottui, kun tein lopun stressaavasta asiasta. Menin lenkille tai keskityin muuhun. (Tosin, täytyy mainta, että en ole kauhean hyvä käsittelemään ongelmiani.) Toivottavasti autoin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hanna!:) Ja kiitos myös vastauksesta!

   Poista
 23. Anonyymi30.1.14

  Mulla stressiä aiheuttaa eniten ihmissuhteet sis.kaveri ja perhesuhteet, koulu, unen vähyys, asiat joista ei saa oikeen puhuttua kellekään ja ne stressaa sitä enemmän mitä enemmän niitä miettii. Myös ihan turhat asiat stressaa mua. Esin.koska olen perfektionisti saattaa mua koko illan stressata se että onnistunko aamulla kampauksessa... myös jokapaikkaan ajoissa ehtimisen tarve stressaa minua. Koska teen mallintöitä myös mitoissapysyminen ja se ettei paino nouse aiheuttaa stressiä, kuitenkin vain ihan pientä ja lähes olematonta.

  Stressiä saan purettua nukkumalla vaikka vaan päikkärit, ihan vain katsomalla jotain tv-sarjaa tai lukemalla kirjaa joka vie ajatukset pois stressin aiheesta sekä tekemällä jotain itselle mieleistä kuten kynsienlakkausta ja uimista tai jotain muuta urheilua.

  Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun sitä ehtisi jotain ihanaa kirjaa lukemaan! Kiitos vastauksesta!:)

   Poista
 24. mua stressaa eniten ehkä koulu, lukion eka vuosi kun tulee vähän puskista tän työmääränsä kanssa. joskus stressaan ihan turhista asioista, esim. mitä puen huomenna tai mitä joku ihminen ajatteli kun sanoin jotain :D stressiä puran eniten varmaan kirjottamalla tai kuuntelemalla musiikkia, sillon tällön lähden lenkille hikoileen ajatukset pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vastauksesta Lotta!:)

   Poista
 25. Tulevaisuus. Pelko ja tunne ettei suunnitelmat ja tavoitteet toteudu koska ei ole tarpeeksi lahjakas tai rikas kuten kouluun pääsy tai matkustelu. Pelko siitä, että ei tule kehittymäänkäään haluamassaan alueessa. Tunne että kukaan ei tule pitämään sinua minään, vaan olet täyttä massaa tai et mitään erikoista tai surkea.
  Kun tajuaa, että nuoruus on takana ja tulee "oliko tää tässä" - tunne ja parhaat vuodet joko meneillään ja tuhlaat ne.
  Pelko siitä että "tuhlaa" aikansa huonoon parisuhteeseen, kavereihin, sijoitukseen, koulutukseen tai töihin.
  Ulkonäön romahtaminen, kuten ensimmäiset rypyt parikymppisenä.
  Stressaan jos tiedän joutuvani hengailemaan tai työskentelemään jonkun ihmisen kanssa jonka kanssa ei juttu luista tai joka tuntuu aliarvioivan. Toinen mistä stressaan on jos esim. huomenna tulisi herätä aikaisin, enkä ole nukahtanut tarpeeksi ajoissa.
  Tiivistäen sanoisin, että PELKO tulevasta stressaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos pitkästä vastauksesta!!:)

   Poista
 26. Stressiä saan purettua viettämällä pari iltaa rauhassa tai näkemällä ystäviä käymällä ulkona :)
  Pitäisi varmaan opetella enemmän pysähtymistä. Kuten Joogailua!

  VastaaPoista
 27. Anonyymi6.2.14

  Stressiä aiheuttaa se, kun ei oo aikaa tehdä kaikkea sitä, mitä pitäis ja/tai haluais.
  Ittelleni paras tapa purkaa stressiä on unohtaa kaikki, mitä pitäs tehä ja kuunnella hyvää musaa ja/tai lähtee lenkille (kävely tai juoksu, ei väliä, kunhan pääsee ulos raikkaaseen ilmaan ja kivoihin maisemiin).

  PS. Toi työ on upee! Hienosti piirretty ja vaikuttava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti!:):) Ulkona on kyllä ihana rentoutua, varsinkin kauniilla ilmalla:)

   Poista
 28. Mua stressaa kiire. Vaikka mulla ei olis mitään kiirettä ja ympärillä käy kauhea hulina, tulee siitäkin kauheen stressaantuneeks. :D

  Ja stressin puran musiikkia kuunnellen tai nukkuen, haha. :D

  VastaaPoista
 29. Voitit blogissani: http://frankiesavage.blogspot.fi/2014/02/link-your-blog-winners.html

  VastaaPoista
 30. Ensi alkuun, ihan älyttömän upee kuva!

  ja toisekseen
  http://frettipeikko.blogspot.fi/2014/02/blogien-linkitys-loppunut.html
  Sieltä löydytte tekin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!