30. toukokuuta 2014

KUVAUSPÄIVÄ & KUVANKÄSITTELYÄ


Multa on paljon pyydelty postausta kuvausten kulusta ja kuvanmuokkauksesta joten päätin nyt vihdoin tehdä tällasen paketin, jossa saatte hieman nähdä noita molempia! Enjoy♥
 
 
Elikkäs yleensä kaikki lähtee liikkeelle siitä, kun malli ottaa yhteyttä joko meilitse tai Facebookin kautta ja aletaan miettiä sopivaa ajankohtaa kuvauksille. Tää on yleensä kaikkein hankalin vaihe, sopivia päiviä voi olla yllättävän vaikea löytää:D (Tai sitten alan itse ettiä mallia johonkin keksimääni mahti-ideaan.) Sen jälkeen tietenkin tutustun mallin kuviin ja mietin, minkä tyylistä teemaa lähdetään toteuttamaan. Ja jos mallilla on jotain omia ideoita tai toiveita kuvauksiin, niitä lähdetään kans kehittelemään. Harmi kun ei ole mahdollisuutta käydä laineilemassa kuvauksiin vaatteita ja rekvisiittaa pr-toimistoilta. Yleensä nimittäin täytyy mennä niillä vaatteilla/asusteilla, mitä mallilta ja multa kotoa valmiiksi löytyy. Eli vuorossa on vaatevarastojen penkominen tai kirppisreissu.
 
 Tän jälkeen pohdiskelen yleensä, tarvitaanko kuvauksiin mukaan meikkaaja/kampaaja vai selvitäänkö mallin kanssa kaksisteen. Ja jos tarvitaan, niin sitten vuorossa on sellaisen metsästys! Ja tietenkin kuvauspaikan miettiminen.


Otin nyt esimerkkikuvauksiksi CHERRY BUBBLE BEAUTY -kuvaukset, jotka järkättiin tän kuun alussa Helsingissä.Tein ekaa kertaa yhteistyötä Kamidassa työskentelevän Emilia Kawamuran kanssa, joka siis toimi meijän mahtavana meikkaajana ja kampaajana. Hiukset ja meikki siis tehtiin Emilian liikkeessä ja lopputulos oli kyllä mitä upein! Isot kiitokset vielä Emilialle.


Liike oli todella viihtyisä ja rauhallisen oloinen. Hiustenlaiton edistyessä meikäläinen keskittyi lähinnä kuvailemaan...

Kun kiharat oli saatu valmiiksi, oli meikkauksen vuoro. Olin laittanut Emilialle esimerkkikuvia meikistä, mutta lopulliset sävyt päätettiin vasta meikatessa. Haluttiin värien sopivan paidan kanssa yhteen. Tykkään aina seurata vierestä, kun ammattilainen loihtii mallille kauniit meikit. Ite oon sen verran tumpelo meikkaamaan ketään muuta, että joutuu lopputulosta koneella jälkikäteen korjailemaan.


Mallina toimi superkaunis Tella Kemppinen, joka muuten myös pitää blogia, kurkatkaa se TÄSTÄ! Tella oli syksylläkin mallina mulla Lumikuningatar-kuvauksissa, joiden kuvista tuli kyllä yksiä mun lemppareita. Vaikka itse sanonkin:P Olin siis luottavaisin mielin liikenteessä, ja täytyy sanoa, että Tella kyllä lunasti kaikki odotukset jälleen kerran.


Olin kuullut, että Roihuvuoren kirsikkapuistossa olisi ensimmäiset kukat, ja niinhän siellä olikin. Aivan vaaleanpunaisenaan ei vielä puisto ollut, mutta lähikuviin saatiin kukista kivaa tunnelmaa ja sävyjä. Olin edellisenä päivänä käynyt ostamassa saippuakuplia Tigeristä, ja niitä oli tarkoitus saada kuviin myös. Se osoittautui kuitenkin aika vaikeaksi tuulen takia, sillä kuplat lentelivät vähän minne sattuu... Onneksi Emilia oli mukana puhaltelemassa niitä lisää.
 
Itse kuvaukset kestivät alle tunnin, sillä ilma muuttui yhtäkkiä ihan kamalaksi. Ton kauniin auringonpaisteen jälkeen alkoi sataa kaatamalla... rakeita!! Onneksi myös saippuakupla-aine loppui samaan aikaan, joten saatiin se mitä haluttiinkin kuvattua.

ENNEN:
Tässä muokkaamaton kuva kyseiseltä päivältä. Bussimatka kotiin kuluikin mukavasti tärähtäneitä ja epätarkkoja kuvia poistellessa, sillä huomasin ottaneeni melkein 800 kuvaa... No, onneksi joukosta löytyi tän kuvatulvan ansiosta otoksia, joissa kaikki oli kohdillaan. Aikamoista sarjatulitusta se kyllä oli saippuakuplien kanssa.

JÄLKEEN:
Kotiin päästyäni iskin muistikortin koneeseen ja aloin käydä läpi kuvia. Parhaimmat merkkasin omaan kansioon, jonka kuvia sitten aloin käsitellä. Esimerkiksi tästä kuvasta säädin sävyjä hieman keltaisemmiksi, terävöitin silmän aluetta ja poistin muutaman luomen sekä pikku virheen. Säädin myös värikylläisyyttä hieman pienemmälle, sekä sinisiä sävyjä hieman turkoosimmiksi. Varjoja korostin tummemmiksi. Muokkausohjelmana toimi vanha tuttu Lightroom.
 
Käsittelysession jälkeen latasin muutaman kuvan Facebookiin ja lähetin parhaat ruudut myös mallille ja muahille. Postauksen tekemisessä taisin tapani mukaan hidastella..
 
Siinäpä ne pääpointit taisi aika hyvin tullakin! Jos jäi jotain kysytävää, niin vastailen mielelläni kommenttiboksissa:) Ja samaten jos joku olisi halukas tulemaan malliksi nyt kesällä, niin ilmottele itestäsi:)

MITÄ PIDITTE TÄN TYYPPISESTÄ POSTAUKSESTA?
 


ps. huomasin että alemman postauksen kuvaa voikin äänestää joka päivä uudestaan... Joten sinne vaan klikkailemaan uudestaan;)


18 kommenttia:

 1. Tee lisää näitä! :) Muokkaat kuviasi yllättävän vähän :o miten saat kamerasta jo valmiiksi noin hyvää kamaa? Itse joudun aina lisäämään kontrastia hurjasti ja värikylläisyyttä :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tulee parempaa settiä, välillä taas joutuu muokkaamaan ihan kamalan paljon iteki:p Voisinpa vaikka tehdäkin!:)

   Poista
 2. beautiful pictures ♥♥
  lovely inspiration!

  VastaaPoista
 3. Tää oli kiva postaus!

  VastaaPoista
 4. Olipas ihana ♡
  Tulee ihan prinsessaolo kun toinen on laittautumassa ^__^

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset!<3 Niin tulee vähän mullekin:p

   Poista
 5. Anonyymi31.5.14

  MUAH = make up and hair? #villiveikkaus

  VastaaPoista
 6. Tää oli ihana postaus :))

  VastaaPoista
 7. Sun blogisi pääsi mukaan mun postaukseen: http://incompletesanna.blogspot.fi/2014/05/linkatut-blogit.html :)

  VastaaPoista
 8. eikä! ompa ihana blogi!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon, ihana kuulla!:))

   Poista
 9. Moi! Oot tosi taitava kuvaamaan, ihanii otoksia kaikki :-) Oisin kiinnostunu tulemaan sulle malliks vaikka nyt kesällä, niin missä ois paras laittaa viestiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Hilla!!:) Helpoiten varmaan onnistuu jos laitat mulle sähköpostia eli liisi.jarvelainen (at) hotmail.com :)

   Poista

Kiitos kommentista!